Wedstrijdreglement
Algemene voorwaarden.

Femmeus organiseert FUN-koersen voor meisjes en dames van elk niveau met de nadruk op het sportief karakter! 

Wees sportief en respecteer dit reglement!

Artikel 1: Kunnen deelnemen aan FUN-koersen: 

Deelname aan de FUN-koersenkan vanaf 18 jaar, tenzij anders specifiek vermeld 

Artikel 2: Bindend wedstrijdreglement 

Door de inschrijving verklaart elke renner over een voldoende lichamelijke gezondheid en conditie te beschikken en kennis te hebben genomen van het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden en deze te hebben aanvaard. 

Artikel 3: Verzekering 

Deelnemers zijn tijdens de wedstrijd gedekt tegen ongevallen via een verzekering afgesloten bij Cycling Vlaanderen. Een valhelm is verplicht. 

Artikel 4: Wieleruitrusting 

Een valhelm (harde pothelm) is verplicht. Renners die zich tijdens de wedstrijd ontdoen van hun valhelm worden gediskwalificeerd. 

Artikel 5: Koersfiets 

De renners dienen te starten met een goed functionerende koersfiets. De deelnemers moeten er zelf op toezien dat hun fiets in degelijke staat is. Triatlon-, ossenkop-of klein opzetstuur zijn ten strengste verboden. De organisatie van Femmeus is niet verantwoordelijk voor slecht afgestelde fietsen of gebreken aan de fiets. Een tijdritfiets mag nietgebruikt worden.

Artikel 6: Materiaalpech 

Het wisselen van fiets is niet toegelaten.

Artikel 7: Parcours & Elektronische tijdsregistratie

Het voorgeschreven parcours dient volledig te worden afgelegd. Het parcours van Femmeus zal volledig afgesloten zijn en gecontroleerd worden op elke vorm van onjuistheden. Bij onjuistheden krijgen de organisatoren van Femmeus het laatste woord. 

De exacte afstandvan een ronde alsook een detail van de inplanting van het parcours, wordt per specifieke locatie toegelicht op de website.

Het registreren van de ronden en de tijdsopname tijdens het evenement gebeurt via een elektronisch systeem. Elke renner krijgt hiervoor een transponder die de renner aan de voorvork dient te bevestigen op de manier zoals aangegeven door de organisatie. Transponders mogen niet op een andere plaats worden bevestigd en/of gewisseld. Op de start en finishlijn van het parcours is een elektronisch oog geplaatst, zodat bij passage van de renner de tijdsopname ter hoogte van de voorvork door een elektronisch systeem wordt geregistreerd in een centrale computer. Resultaten worden op de Star Tracking app gepubliceerd en kunnen daar worden opgevolgd. Indien er geen registratie is van je transponder moet je dit onmiddellijk melden bij de organisatie. De tijdsmeting en alle apparaten worden door de organisatie uitbesteed aan een professionele firma die zorgt voor de goede werking. De organisatie kan dus niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gebreken. Na het event zijn de uitslagen te consulteren op http://www.star-tracking.be

Artikel 8: Renners met achterstand & veiligheid

De organisatie mag renners met een te grote achterstand en om veiligheidsredenen uit de wedstrijd verwijderen. Om in de uitslag te worden opgenomen moet de renner in kwestie de wedstrijd uitgereden hebben of door de wedstrijdleiding uit de wedstrijd genomen zijn wegens een te grote achterstand. Renners die zelf de strijd staken, dienen zich te melden aan de het secretariaat. 

Artikel 9: Gedrag 

Renners die onsportief of gevaarlijk rijgedrag vertonen, worden uitgesloten. Bij elke betwisting heeft de organisatie van Femmeus het laatste woord.  

Artikel 10: Uitslag & prijsuitreiking 

Tijdstip van bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking worden op de wedstrijddag zelf medegedeeld. De Femmeus organisatie heeft telkens het laatste woord in het klassement. Elke betwisting over het klassement kan worden aangekaart bij de organisatoren van Femmeus.

Artikel 11: Aankomstrechters 

De aankomstrechters bepalen de uitslag van de wedstrijden naar goed vermogen, met behulp van de technische middelen die ze ter beschikking hebben. Deze rechters zijn de organisatoren van Femmeus en Cycling Vlaanderen, tegen hun beslissingen bestaat geen verhaal. 

Artikel 12: Inschrijvingsgeld 

Het inschrijvingsgeld bedraagt 20euro per renner per wedstrijd. Wij vragen om zich vooraf via de website in te schrijven.

Elke renner dient zich in eigen persoon aan te melden aan het secretariaat, haar paspoort voor te leggen en de verzekeringsdocument van Cycling Vlaanderen te ondertekenen. Afhankelijk van de organisatie zijn dag inschrijvingen mogelijk, zie de Femmeus website / koersen voor meer informatie.

Artikel 13: Rugnummer/ transponder & waarborg 

Elke deelnemer ontvangt een rugnummer. Het rugnummer moet duidelijk zichtbaar opgespeld worden op de plaats meegedeeld door de organisatie.  

Indien elektronische tracking wordt voorzien door de organisatie, dient deze steeds correct aangebracht worden op de fiets. Voor rugnummer + transponder zal, tenzij anders vermeld, een waarborg worden aangerekend door de organisatie. Deze waarborg wordt integraal teruggegeven bij indienen van rugnummer en transponder. 

Artikel 14: Sportiviteit 

De bedoeling van Femmeus is een sportieve hoogdag te organiseren voor de rensters. De organisatie rekent op een sportief gedrag voor, tijdens en na de wedstrijd van alle rensters en supporters.

Artikel 15: Gezond en veilig sporten 

Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts. Een jaarlijkse EKG is aan te raden voor elke leeftijd. De organisator kan niet verantwoordelijk worden gesteld bij medische problemen van de deelnemer.  

Artikel 16: Screening voorwaarden deelname 

De organisatie zal de voorwaarden om deel te nemen strikt toepassen en elke renner naar goed vermogen screenen voor de start van de wedstrijd. De organisatie kan om welke reden dan ook personen van deelname weigeren.